Sunday, December 28, 2008

Mengapa Ramai Memlilih PruBSN Takaful

Assalamualaikum... di kesempatan ini saya ingin mengucapkan selamat menyambut Awal Muharam.. semoga di tahun yang baru ini... anda semua diberkati dan di murahkan rezeki. Dan tidak salah kalo saya cadangkan supaya anda semua mempunyai azam untuk menyertai pelan takaful kerana anda bukan sahaja dapat membantu diri anda sendiri, tetapi juga dapat membantu saudara anda yang lain apabila ditimpa kesusahan.

Hadis riwayat Al-bukhari;- "Tinggalkan anak dan isteri kamu dengan kesenangan adalah lebih baik daripada tinggalkan mereka dalam keadaan meminta-minta"

Ok.. kenapa ramai yang sudah menyertai PruBSN Takaful?

  1. Bebas dari tekanan yang bakal dihadapi - jika suatu hari nanti dimasukkan ke dalam wad hospital. Tunjuk sahaja kad perubatan takaful dari prubsn dan hospitalpanel akan selesaikan masalah bil secara online dengan pihak prudential bsn. Nilai minima yang dilindungi adalah RM150000 hingga RM450000.
  2. Simpanan untuk anak anak dan famili tersayang - Bayangkan jika terjadi sesuatu pada kita nanti, sekurangnya pihak Prudential akan membayar sejumlah pampasan kematian kepada famili kita sebanyak yang kita ambil walaupun baru sebulan kita menyertai pelan ini. Tak payah lagi menunggu bertahun tahun untuk menyimpan duit sebanyak itu. Contohnya rm50000. Kita tidak sanggup tinggalkan famili kita susah semasa ketiadaan kita untuk menyara hidup dan membayar bil bil hutang kita. Sanggupkah kita biarkan anak anak kita terbiar begitu saja.
  3. Sumbangan bulanan menjadi percuma - sekiranya pemegang polisi terkena salah satu 36 penyakit kritikal. Prudential akan bayar premium bulanan sehingga tamat polisi. Pembayar tidak perlu bayar lagi tapi masih dapat manfaat seperti sediakala. Pampasan penyakit krtikal juga akan diberikan.
  4. Kos rawatan kemalangan - Jika berlaku kemalangan yang tidak diduga seperti terjatuh tangga, terlanggar sesuatu, terlanggar kereta dan sebagainya, anda boleh pergi kemana-mana klinik untuk buat rawatan dan dapat claim balik harga bayaran klinik tersebut.
  5. Elaun lumayan menggantikan pendapatan - Elaun harian yang besar sehingga RM400 sehari jika masuk hospital dan jika ada pembedahan, elaun pembedahan diberikan mengikut jenis pembedahan.Wang ini dapat membantu anda membiayai ko takaful dan juga menggantikan pendapatan harian anda semasa terlantar di hospital.
  6. Pendapatan Tahunan sekiranya lumpuh dan menghidap 36 penyakit kritikal
  7. dan banyak lagi... boleh godek2 blog saya untuk maklumat lanjut...kekeke...

0 comments:

Newer Post Older Post Home